Uzamykejte své zařízení nebo obrazovku

Z domu byste také neodešli na celý den a přitom nechali dveře dokořán, že ano? Stejné pravidlo platí i pro zařízení, která používáte. Po skončení práce s počítačem, notebookem nebo telefonem byste vždy měli uzamknout obrazovku. Jako další bezpečnostní opatření byste také měli nastavit, aby se zařízení automaticky uzamklo, když přejde do režimu spánku. Je to důležité zejména v případě mobilních telefonů a tabletů, u kterých je větší šance, že je někde necháte a narazí na ně lidé, kteří by neměli mít přístup k vašim informacím. Důležité to může být i u domácích počítačů, které jsou ve společných prostorách.

Ve většině počítačů můžete obrazovku uzamknout v předvolbách systému počítače. V telefonu nebo tabletu můžete obrazovku uzamknout pomocí kódu PIN nebo gesta a přidat tím další úroveň zabezpečení svých dat. V zařízeních Android můžete zamykání nastavit pomocí těchto jednoduchých kroků.

Bezpečnostní nástroje

Objevte pět nejlepších online bezpečnostních funkcí Google určených k zabezpečení vaší rodiny na internetu.

Účty Google

Zabezpečte účet Google ještě lépe

K účtu Google můžete přidat další úroveň zabezpečení a to tak, že aktivujte dvoufázové ověření. Pokud je dvoufázové ověření zapnuté, odešle Google do vašeho mobilního telefonu heslo vždy, když se někdo pokusí přihlásit z neznámého počítače. To znamená, že se potenciální útočník do účtu nebude moci přihlásit ani v případě, že odcizí nebo uhodne vaše heslo, protože nebude mít přístup k vašemu telefonu. Nyní se můžete chránit pomocí toho, co znáte (heslo), i pomocí toho, co máte (telefon).

Další informace

Kliknutím na své jméno nebo obrázek v pravém horním rohu a potom na možnost Účet otevřete svá nastavení.

V horní části klikněte na Zabezpečení. V sekci Heslo klikněte na Nastavení u položky Dvoufázové ověření.

Zobrazí se podrobný průvodce, který vás provede procesem nastavení.

Poté budete znovu přesměrováni na stránku nastavení dvoufázového ověření. Zkontrolujte své nastavení a přidejte záložní telefonní čísla.

Hotovo! Při příštím přihlášení obdržíte SMS s ověřovacím kódem.

Chrome

Procházejte web v soukromí

Chcete-li procházet web v soukromí, můžete v prohlížeči Chrome ve svém počítači, tabletu nebo telefonu použít anonymní režim. V anonymním režimu se navštívené stránky a stažené soubory nezaznamenávají do historie prohlížení ani stahování.

Další informace

Na liště prohlížeče klikněte na nabídku Chrome → klikněte na Nové anonymní okno.

Otevře se nové okno s ikonou anonymního režimu v rohu. Chcete-li anonymní režim ukončit, stačí okno zavřít.

Účty Google

Váš účet Google po vašem

Na stránce nastavení účtu Google jsou zobrazeny služby a informace přiřazené k vašemu účtu a můžete zde změnit nastavení zabezpečení a soukromí.

Další informace

Kliknutím na své jméno nebo obrázek v pravém rohu a potom na možnost Účet otevřete svá nastavení.

Účty Google

Dostávejte upozornění, pokud se vaše jméno objeví na webu

Sekce Já na webu vám pomůže zjistit a spravovat informace, které se lidem zobrazí, když vás budou vyhledávat na Googlu. Můžete zde nastavit Upozornění Google a sledovat, zda se o vás na internetu zobrazují informace. Sekce vám také bude automaticky navrhovat vyhledávací dotazy, které byste mohli chtít sledovat.

Další informace

Přihlaste se k účtu Google a přejděte do sekce Já na webu.

Klikněte na tlačítko Spravovat webová upozornění a kliknutím na červené tlačítko vytvořte upozornění.

V textovém poli se objeví vaše jméno. Kliknutím do textového pole zobrazíte další doporučená upozornění.

Chcete-li upozornění přidat, klikněte na tlačítko Přidat. Kliknutím na ikonu tužky můžete upozornění upravit a kliknutím na ikonu koše je smažete.

V rozbalovací nabídce Jak často vyberte frekvenci zasílání upozornění.

Účty Google

Spravujte data uložená v účtu Google

Hlavní panel Google zobrazuje vše, co je uloženo ve vašem účtu Google, a nabízí přehled části vaší nedávné aktivity na účtu. V jednom centrálním místě můžete snadno zobrazit data, aktivitu a nastavení služeb jako Blogger, Kalendář, Dokumenty, Gmail, Google+ a další.

Další informace

Přejděte na Hlavní panel, na kterém zobrazíte přehled dat souvisejících s vaším účtem a můžete zde spravovat osobní nastavení.

Zde můžete zobrazit a spravovat data uložená v účtu Google.

Zobrazit další bezpečnostní nástroje