TOPlist

Takto má vypadat Nokia 9: zaoblené tělo, duální fotoaparát a tenčí rámečky

Společnost HMD Global v půlce srpna představila svůj vlajkový smartphone nazvaný Nokia 8, avšak v plánu pro letošní rok má být ještě jedno výše postavené zařízení. Jmenovat se bude Nokia 9 a nabídne ještě lepší parametry, než už tak dobře vybavená „osmička“.

Jak by mohla Nokia 9 vypadat, ukázal na svých renderech youtuber Waqar Khan. Přestože se nejedná o oficiální obrázky, lze tento zdroj považovat vzhledem k poměrně přesným renderům minulých telefonů za spolehlivý.

Nokia 9 má být od Nokie 8 rozpoznatelná na první pohled – tenčímu rámečku pod displejem musela ustoupit čtečka otisků prstů, která má najít nový domov na zadní straně pod oválným fotomodulem. Z něj vykukují dvě čočky fotoaparátu, spekuluje se o kombinace dvou 13Mpx čipů. Stejné rozlišení má pak mít i selfie kamerka nad displejem.

Telefon má čipset Qualcomm Snapdragon 835 (nebo novější), a má nabídnout 6 nebo 8 GB RAM. Pro ukládání dat má sloužit 128GB úložiště. Chybět nemá ani odolnost s certifikací IP68 a podpora bezdrátového nabíjení.







Nepřehlédněte

Nokia 2 na prvních snímcích: výbava pro nenáročné

Nokia 8 má stát na evropském trhu 749 EUR (asi 19 600 korun), datum představení je však prozatím neznámé.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku